Intro verkiezingen
     Botswana
     Congo
     Malawi
     Mozambique
     Zimbabwe
 
  Overige dossiers
 
 
 
Parlementsverkiezingen Mozambique - politiek panorama

NiZA-medewerker Elma Doeleman is officieel verkiezingswaarnemer tijdens de Mozambikaanse parlementsverkiezingen van december 2004. Zij is tevens coördinator van MozambiQactual, de projectgroep-Mozambique van NiZA.

In mei 2004 heeft Elma Doeleman vier weken door Mozambique gereisd om het actuele politieke panorama op te maken. Ze sprak met politici, wethouders, journalisten, academici, artiesten, NGO’s, een rechter, de gouverneur van Sofala, de aartsbisschop van Beira en de Nederlandse ambassade. Daarnaast heeft ze de media uitgeplozen om een beeld te krijgen van de berichtgeving in de aanloop naar de parlements- en presidentsverkiezingen.

In september 2004 organiseerde MozambiQactual een expertmeeting in Amsterdam over de verkiezingen in Mozambique en Angola. Te gast was onder andere de Mozambikaanse journalist Salomão Moyana. Hij hield een inleiding over de stand van zaken in Mozambique met betrekking tot persvrijheid en verkiezingen.

Klik op de onderstaande links voor een uitgebreid reisverslag van Elma Doeleman en een verslag van Salomão Moyana's bijdrage aan de expertmeeting in Amsterdam.

Elma Doeleman - tijdens de expertmeeting

Politieke situatie in de aanloop naar de verkiezingen van 2004

De parlements- en presidentsverkiezingen van 2004

De gemeenteraadsverkiezingen van 2003

Opbouw van de rechtsstaat

Mozambique: a democracy looking for consolidation - Salomão Moyana
Nieuws | Uitslagen | Waarnemingsmissies | Achtergronden
Verkiezingsjournaal Elma Doeleman | Fotoverslag