Donateur worden
      Periodieke gift
      Eénmalige gift
      Gift via testament
      Bedrijfsponsoring
 
      CBF-Keurmerk
 
  Activiteiten
  Publicaties
  Werkveld
  Bibliotheek
                            
 
 
Periodieke gift

Meer steun zonder meer te betalen

Wanneer u schenkt per notariŽle akte, ontvangt u tot maximaal 52 procent van het geschonken bedrag terug van de belasting. Dankzij de Belastingdienst kunt u dus meer schenken, zonder dat u meer betaalt. Steeds meer donateurs verkiezen deze vorm van schenking boven betaling via acceptgiroís.

NotariŽle akte
Steeds meer donateurs van Goede Doelen kiezen voor periodiek schenken. Dit noemt men ook wel 'schenking per notariŽle akte'. Als u schenkt per notariŽle akte kunt u het gehele schenkingsbedrag aftrekken van uw inkomstenbelasting. Normaal gesproken zijn giften aan goede doelen aftrekbaar wanneer het totaal geschonken bedrag meer is dan ťťn procent van uw bruto-inkomen.

Notariskosten zijn voor NiZA
Het minimale schenkingsbedrag is vastgesteld op Ä 200,- per jaar aangezien NiZA de notariskosten voor haar rekening neemt. Een notariŽle akte heeft een looptijd van minimaal vijf jaar.

NiZA regelt alle zaken
Het in orde maken van een notariŽle akte gebeurt snel en is eenvoudig. NiZA verzorgt alle formaliteiten bij de notaris. U hoeft alleen een volmacht in te vullen en naar ons op te sturen, met een kopie van uw legitimatiebewijs.


>>>> Volmacht notariele schenking 2008.pdf (237 Kb)

    Stuur het formulier samen met een kopie van uw paspoort of rijbewijs naar:

    NiZA
    t.a.v. Afdeling Fondsenwerving
    Antwoordnummer 11800
    1000 RA Amsterdam


NiZA beschikt over een ANBI-verklaring.

Meer weten?
De website www.goededoelen.nl geeft uitgebreide informatie voor doneren door particulieren. Ook kunt u hier via 'Wat kunt u doen?/Als particulier' de informatiefolder 'Schenken en nalaten aan goede doelen' downloaden.


>>>> Website Goededoelen.nl