Activiteiten
  MVO in mijnbouw
  Media
  Mensenrechten
  Secretariaten
      Fatal Transactions
      ZimbabweWatch
      Sanpad
  Afgerond
 
  Publicaties
  Werkveld
  Bibliotheek
 
 
Secretariaten

Ondersteuning van organisaties

NiZA ondersteunt drie verschillende organisaties door hun secretariaten te herbergen in het NiZA-kantoor. Naast fysieke ruimte stelt NiZA administratief personeel en financiŽle middelen beschikbaar.


Fatal Transactions
De internationale Fatal Transactions campagne richt zich op de conflict gerelateerde exploitatie van, en handel in, Afrikaanse grondstoffen. Fatal Transactions wil dat grondstoffen op een eerlijke en rechtvaardige manier gaan bijdragen aan economische groei en duurzame vrede. Fatal Transactions is een samenwerkingsverband van internationale organisaties, waaronder NiZA.Zimbabwe Watch
Zimbabwe Watch is een onafhankelijk samenwerkingsverband van Nederlandse organisaties. Zij dragen ieder bij aan de vorming van een democratisch Zimbabwe, dat mensenrechten en verdragen respecteert. Met dat doel verrichten de organisaties gezamenlijk analyses, lobby en advisering. Zimbabwe Watch werkt samen met de lokale en regionale gemeenschap.
SANPAD
Het South Africa Netherlands research Programme on Alternatives in Development. (SANPAD) is een door de Nederlandse overheid gesubsidieerd programma. Het richt zich op samenwerking binnen ontwikkelingsgericht onderzoek in Zuid-Afrika. SANPAD is een onafhankelijk programma waar NiZA financiŽle en administratieve service aan biedt.