Nieuwste ZAM
  Speciale actie
  Abonneren
  Volgende ZAM
  Archief
  Adverteren
  Over ZAM
                            
 
 
Zuidelijk Afrika Magazine (ZAM) is vernieuwd

Nieuwe website ZAM:
www.zam-magazine.nl

ZAM neemt u vier keer per jaar mee op een reis naar het zuiden van Afrika. Meer dan ooit is dat een bijzondere belevenis, want opzet en vormgeving van het magazine zijn vernieuwd. ZAM is na de ingrijpende restyling moderner en overzichtelijker. De inhoud biedt meer aandacht aan cultuur, naast maatschappij en reizen.

ZAM is wars van cliché. De keuze van tekst en beeld is niet ingegeven door doemverhalen over een verloren continent, of door jubelverhalen over geweldige initiatieven. Het magazine verbeeldt een complexe werkelijkheid. ZAM toont de energie, het oplossend vermogen en het optimisme van het continent, en verhult de schaduwzijden niet.

ZAM is er voor iedereen met interesse in de landen in zuidelijk Afrika.
Voor mensen met een fascinatie voor de problematiek van Afrika en de wens daarover geïnformeerd te worden, mee te denken en er wellicht iets mee te doen. Voor mensen met herinneringen aan mooie, meeslepende jaren in Afrika, of een indrukwekkende reiservaring, of het verlangen naar een eigen toekomst in Afrika.

Het magazine wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, samen met bijna tweehonderd journalisten, fotografen en andere medewerkers in Europa en Afrika.

Uitgever is het Nederlands instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZA).


Redactioneel team

Bart Luirink (hoofdredacteur, Johannesburg) Udo Sprang (eindredactie) en Nicole Segers (beeldredactie).


Vaste medewerkers

Peter van den Akker (Johannesburg), Marnix de Bruyne, Pauline Burmann, Evelien Groenink (Pretoria), Ineke van Kessel, Madeleine Maurick, Bram Posthumus, Anne-Marieke Steeman, Marieke van Twillert.


Bezoekadres

Van Diemenstraat 200


Postadres

Postbus 10707
1001 ES Amsterdam
Tel: 020-520 62 10
Fax: 020-520 62 49
e-mail: magazine@niza.nl